Mat/drikkeord | Forklaring |
---|---|
La Grande Passion Liqueur | Likør laget av armagnac. brandy og smakt til med pasjonsfrukt. |
Lagesild | Er en laksefisk. Ferskvannsfisk. Finnes i Mjøsa. Meget god matfisk. |
Lait | Fransk for melk. |
Lakka | Finsk multelikør. |
Lambrusco | Rød sprudlevin fra Italia. Laget av Lambrusco druen. |
Landgang | Betegnelse på pariserloff eller baguette delt på langs og med masse pålegg. |
Landgang | Betgenelse på avlangt smørbrød med flere slag pålegg. |
Languster | Krepsdyr lignende hummer. |
Lapponia | Finsk tyttebærlikør. |
Lasagne | Italiensk pastarett. Ovnsbakt. Pasta plater. |
Legere | Jevne suppe eller saus med eggeplommer og fløte. |
Legumes | Fransk for grønnsaker. |
Lemon Liqueur | Likør med sitron aroma. |
Lemonade | Amerikansk alkoholfri drikk med sitron. sukker og vann. |
Leverpostei | Ovnsrett laget av lever. Brukes ofte som pålegg eller på koldtbord. |
Licor 43 | Spansk likør med vaniljesmak. |
Liere | Tilsette eller jevne. |
Lillet | Medium tørr fransk aperitif med urtesmak. Rør eller hvit. |
Lime Juice | Juice laget av limefrukter. |
Limpa | Svensk brødtype. |
Linguini | Lange flate pastabånd. |
Linie Akvavit | Norsk akevitt. |
Liqueur d'Angelique | Fransk konjakklikør smaksatt med kvann. |
London Dry Gin | Tørr engelsk gin. |
London Gin | Engelsk gin. |
Lumache | Pasta snegler. |
Luting | Brukes når man lager lutefisk. |
Løvbiff | Stekt. tynn biff av oksekjøtt. |
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.