Vietnamesiske vårruller – Cha gio



Vietnamesiske vårruller – Cha gio oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Spennende vårruller med lammekjøttdeig, inspirert av vietnamesiske smaker.

Oppskriften inneholder 276 Kalorier, 0 g Karbo, 16 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Selleri, Sesam, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Vietnamesiske vårruller – Cha gio er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 2,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 10834 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500kgkjøttdeig av lam
1stang(stenger)stilkselleri (stangselleri)
2stkvårløk
1stkgulrot
3ssfinhakket frisk koriander
1sssesamolje
1sslimejuice
0,5ssrevet frisk ingefær
1tschilipulver
1tsfiskesaus (asiatisk)
12stksmå filodeig -ark
1stkeggehvite
5dlolje til friteringIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Til servering

2stklime i båter
0,5potte(r)frisk koriander

Dipsaus

1dlsøt chilisaus
1stkfinsnittet vårløk
0,5stklime, revet skall og saften
1sssoyasaus
1tsrevet frisk ingefær




Næringsdeklarasjon for Vietnamesiske vårruller – Cha gio!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier276.42346 003.38Kcal
Protein16.4820 628.52gram
Karbohydrat0.0225.03gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett23.3829 265.46gram
Mettet fett9.9912 504.79gram
Salt0.15185.57gram
Pris på oppskriftenKr 7.58Kr 9 488.12Kroner
Hele oppskriften veier500 692 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo0,02 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttdeigen raskt til den forandrer farge. Hell den i et dørslag, slik at overflødig fett og væske renner av. Avkjøl helt.
Finhakk stilkselleri og vårløk og riv gulrot grovt. Bland kjøttdeig, grønnsaker, hakket koriander, limesaft, sesamolje, ingefær, chili og fiskesaus i en bolle. Smak til med litt salt og pepper.
Legg filodeig på en fjøl og legg et par skjeer kjøttdeigfyll på den ene enden og rull sammen mens du bretter inn endene, slik at det blir en fin, fast rull. Lim skjøtene med litt eggehvite. Fortsett til all kjøttdeigen er brukt opp.
Varm olje i en kjele eller wok til den holder en temperatur på ca. 180 °C. Legg én og én vårrull forsiktig ned i den varme oljen. Stek rullene i ca. 4 minutter til de er gylne. Løft dem ut med en hullsleiv eller klype og la dem renne av seg på stykke kjøkkenpapir.
Blans chilisaus, vårløk, limeskall og -saft, soyasaus og revet ingefær sammen i en liten skål.

Tips til frityrsteking
* Sjekk at woken eller kjelen som skal brukes til frityrstekingen står sikkert og stabilt på stekeplaten eller gassblusset.
* Forlat aldri kjøkkenet når du varmer opp oljen, eller når den er varm.
* Hell oljen i kjelen, aldri mer enn halvfull. Varm opp på sterk varme. Når oljen har nådd 180 ° C vil den begynne å bevege seg. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt den er oljen *varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning. Er oljen varm nok vil den bli brun i løpet av et minutt.
* Skru ned varmen til middels hvis temperaturen er for høy.
* Legg maten forsiktig ned i oljen med en tre eller stålklype. Snu på bitene slik at de blir jevnt stekt. Løft maten forsiktig opp med en klype, eller hullsleiv. La den dryppe av seg fettet på tørkepapir.
* Hvis du skal fritere flere ting kan den ferdige maten holdes varm i stekeovn på 180° C.
* Husk å varme opp oljen til riktig temperatur før du tilsetter neste ladning.
* Det er lurt å ha et lokk lett tilgjengelig for å kvele flammene dersom uhellet skulle være ute. Slokk aldri med vann!

Hvilken olje skal jeg bruke?
Det anbefales å bruke rapsolje. Den egner seg spesielt godt til fritering, da den tåler høy temperatur. Extra-virgin olivenolje tåler ikke høye temperaturer, og egner seg derfor dårlig til steking/fritering – gjem den til salaten.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 18538)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Vietnam
Innlagt dato:2004-09-25
Oppdatert dato:2022-02-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røkt lettsaltet lammelår med salat av klementiner.Røkt lettsaltet lammelår med salat av klement.
Denne retten har 161,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vietnamesiske vårruller – Cha gio.Vietnamesiske vårruller – Cha gio.
Denne retten har 276,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammecarré med salsa.Lammecarré med salsa.
Denne retten har 210,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettrøkt lammefilet på sellerirotterte med steinsoppbuljong, komle og rotfrukter.Lettrøkt lammefilet på sellerirotterte med st.
Denne retten har 98,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Polpettas med lam og fikensaus.Polpettas med lam og fikensaus.
Denne retten har 218,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammebog servert med tunfiskdressing og salat.Lammebog servert med tunfiskdressing og salat.
Denne retten har 254,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.