Fotograf:Matprat.no Spennende vårruller med lammekjøttdeig, inspirert av vietnamesiske smaker.
Oppskriften inneholder 276 Kalorier, 0 g Karbo, 16 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Selleri, Sesam, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøttdeigen raskt til den forandrer farge. Hell den i et dørslag, slik at overflødig fett og væske renner av. Avkjøl helt.
Finhakk stilkselleri og vårløk og riv gulrot grovt. Bland kjøttdeig, grønnsaker, hakket koriander, limesaft, sesamolje, ingefær, chili og fiskesaus i en bolle. Smak til med litt salt og pepper.
Legg filodeig på en fjøl og legg et par skjeer kjøttdeigfyll på den ene enden og rull sammen mens du bretter inn endene, slik at det blir en fin, fast rull. Lim skjøtene med litt eggehvite. Fortsett til all kjøttdeigen er brukt opp.
Varm olje i en kjele eller wok til den holder en temperatur på ca. 180 °C. Legg én og én vårrull forsiktig ned i den varme oljen. Stek rullene i ca. 4 minutter til de er gylne. Løft dem ut med en hullsleiv eller klype og la dem renne av seg på stykke kjøkkenpapir.
Blans chilisaus, vårløk, limeskall og -saft, soyasaus og revet ingefær sammen i en liten skål.
Tips til frityrsteking
* Sjekk at woken eller kjelen som skal brukes til frityrstekingen står sikkert og stabilt på stekeplaten eller gassblusset.
* Forlat aldri kjøkkenet når du varmer opp oljen, eller når den er varm.
* Hell oljen i kjelen, aldri mer enn halvfull. Varm opp på sterk varme. Når oljen har nådd 180 ° C vil den begynne å bevege seg. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt den er oljen *varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning. Er oljen varm nok vil den bli brun i løpet av et minutt.
* Skru ned varmen til middels hvis temperaturen er for høy.
* Legg maten forsiktig ned i oljen med en tre eller stålklype. Snu på bitene slik at de blir jevnt stekt. Løft maten forsiktig opp med en klype, eller hullsleiv. La den dryppe av seg fettet på tørkepapir.
* Hvis du skal fritere flere ting kan den ferdige maten holdes varm i stekeovn på 180° C.
* Husk å varme opp oljen til riktig temperatur før du tilsetter neste ladning.
* Det er lurt å ha et lokk lett tilgjengelig for å kvele flammene dersom uhellet skulle være ute. Slokk aldri med vann!
Hvilken olje skal jeg bruke?
Det anbefales å bruke rapsolje. Den egner seg spesielt godt til fritering, da den tåler høy temperatur. Extra-virgin olivenolje tåler ikke høye temperaturer, og egner seg derfor dårlig til steking/fritering – gjem den til salaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 18538)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett Land:
Vietnam Innlagt dato:2004-09-25
Oppdatert dato:2022-02-27