Fotograf:Rosemarie Pettersen Tortang Talong er i utgangspunktet uten kjøttdeig, men er aubergine som er grillet i ovnen, grill eller stekepanne. Men her er en versjon med kjøttdeig på den, det lager mye mer smak da aubergine ellers er ganske kjedelig.
Deigen her kan og spices litt opp med litt hakket chili, fishsauce og sitron
Legg auberginene på grillen ved svak varme eller i stekepanne. Stekes til skallet er svart. La de kjøle ned litt og så tar du av skallet
Knus eggene i en bolle, bland med salt og pisk dem
Leg auberginene på en fjøl og flat de ut med en gaffel. Ikke lag hull i skinnet
Varm litt olje i en panne og sauter løk, hvitløk og tomater. Svisj kjøttdeigen lett brun og gjennomstekt i sammen med løken og sett alt til side.
Varm igjen opp en stekepanne med litt olje.Hold den på medium varme og hell oppi 1/4 av de piskede egget. Legg på auberginen og dekk med kjøttdeigblandingen. Flat den litt ut og hell over den neste 1/4 av egget
La surre for 2-3 minutter mens du passer på med en stekespade.
Så bruker du en stekespade og snur auberginen og steker den 2-3 minutter på den andre siden også.
Serveres varm med evt ris
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 33395)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Philippines Innlagt dato:2017-11-14
Oppdatert dato:2017-11-14