Fotograf:Knut Pettersen Her er det bare å tømme fryseren for fisk som vi er begynt på. På vår tallerken er det både torsk og sei, men annet kan jo og brukes. Griljering er likt for alle fiskeslag, men tilbehør kan varieres. Her hos oss med stekte grønnsaker og pommes frites. Om du kutter fisken i staver før griljering og steking, blir det lettere å overbevise unger at dette kan være godt. Skikkelig fish and chips.
Oppskriften inneholder 125 Kalorier, 4 g Karbo, 16 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skyll de ferske fiskefiletene eller –skivene raskt. Tin fryst fisk slik at filetene kan tas fra hverandre, eller skjær den fryste, litt tinte fiskeblokken i ca 2 cm tykke skiver. Salt fisken. Vend den i sammenpisket egg og deretter i griljernmel. Smak eventuelt strøbrødet til med litt karri (1 ts) om ønskelig.
Brun fettet i stekepannen. Legg i fisken, reduser varmen og stek på ganske svak varme til fisken er gjennomstekt og lysebrun på overflaten.
Stek fileter i 2-3 minutter på hver side, skiver i 3-5 minutter, lengst tid for dypfryst fisk. Ikke tilsett væske under stekingen, da blir stekeskorpen myk og fuktig.
Anrett eventuelt fisken på fat og klipp dill eller persille over. Server med kokte poteter, sitronbåter, kokte grønnsaker eller stekt grønnsakblanding
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11633)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-11-26
Oppdatert dato:2016-11-26