Fotograf:
Knut Pettersen
Prøv å lage tomatsuppen fra bunnen av, enkelt og med en helt annen smak enn ferdigposer. Ekstra smak gir feks litt hvitløk, chili eller cayennepepper, creme fraiche, ekstra med urter og tilsett feks egg og pasta før servering. Oppskriften inneholder
55 Kalorier,
3 g Karbo,
1 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tomatsuppe av friske tomater er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 12 lesere
Lesere:
49289 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tomatsuppe av friske tomater!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 55.17 | 292.68 | Kcal |
Protein | 0.75 | 3.98 | gram |
Karbohydrat | 2.96 | 15.70 | gram |
Kostfiber | 0.86 | 4.56 | gram |
Fett | 4.29 | 22.76 | gram |
Mettet fett | 2.70 | 14.32 | gram |
Salt | 0.33 | 1.77 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.22 | Kr 11.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 122 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,46 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell og hakk løken. La den surre i smør i en kjele. Ha i potetskiver, skoldede og grovhakkede tomater, laurbærblad, basilikum, tomatpuré og kraft. La alt koke under lokk til tomater og potet er kokt til mos. Ta ut laurbærbladet. Kjør massen i en hurtigmikser til en glatt puré. Varm den opp igjen. (og smelt eventuelt inn Roquefort - skal ikke koke!). Bland inn kremfløten og smak til med salt og pepper.
Tips ved skolding av tomater:
Snitt litt i skallet og la dem ligge i kokende vann i ca. 45 sekunder. Hell over kaldt vann. Da er det seige skinnet lett å ta av.
Denne spiser vi ofte hjemme. Populær hos barna! Tilsetter du en spiseskje Roquefort får du en nydelig forrett til hyggelige lag.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat og Mer
(Intern: 2256)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Suppe
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-02-26
Oppdatert dato:2014-02-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift