Fotograf:
Gilde
Tapas planke inneholder
242 Kalorier,
7 g Karbo,
6 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Tapas planke har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tapas planke er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 4 lesere
Lesere:
30006 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tapas planke!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 242.08 | 1 780.46 | Kcal |
Protein | 5.56 | 40.89 | gram |
Karbohydrat | 7.41 | 54.50 | gram |
Kostfiber | 0.73 | 5.37 | gram |
Fett | 20.80 | 152.98 | gram |
Mettet fett | 3.80 | 27.95 | gram |
Alkohol | 0.22 % | | | |
Salt | 0.39 | 2.89 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.73 | Kr 34.79 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 942 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,24 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Biff med løk
Skjær løken i skiver og stek den i panne til den er godt brunet. Kutt kjøttet i strimler på ca 25 gr pr stk. Krydres med salt og pepper. Stekes i stekepanne ca 1 min. Biffene monteres på spyd og toppes med en god skje med løk.
Kalvetunge
Baguetten skjæres i tynne skiver, pensles med olivenolje og stekes i ovn på 180 grader til den er sprø. Linsene kokes i kyllingbuljong til de er møre og avkjøles. Cornichons'ene hakkes og blandes sammen med linsene.
Majones
Pisk sammen eggeplomme og sennep. Spe forsiktig med olje til det får en majones konsistens. Smak til med salt/pepper og sitronsaft.
Vend linsene og cornichons inn i majonesen. Anrett tynne skiver med kalvetunge på crostini, ha på 1 ss med linser/cornichorn majones.
Vichyssoise
Kok opp potet, purreløk, melk og kyllingbuljong. La det trekke til potetene er møre. Mikses med kald fløte i en blender. Smak til med salt/pepper.
Pocherte vaktelegg
Kok opp vann og eddik. Ha i eggene og la de trekke i ca 2-3 min. Ta de rett over i isvann.
Baconcrisp
Varm oljen i en stekepanne. Ha i bacon og la det steke til det er sprøtt.
Ha vicyssoise i en liten bolle pr person. Legg i et vaktelegg og topp med baconcrisp.
Lammepølse i brød
Tilsett eggehviter, salt, og pepper i lammefarsen og kna den med hendene til den blir ”seig”, tilsett løken/reduksjonen og bland godt. Fyll kjøttet i en sprøytepose og
sett kjøttet i kjøleskapet ca 1 time.
Reduksjon
Kok opp og reduser til det er marmelade, eller at væsken er nesten borte.
Skyll tarmen godt på utsiden og innsiden. Tre tarmen på sprøyteposen og klem forsiktig kjøttet ut i tarmen, pølsen skal være relativt hard.
Du kan enten tvinne opp, knyte hyssing rundt hver pølse eller rulle den opp i en spiral.
Pølsene bør henge/ligge i kjøleskapet 1-2 døgn før bruk og de er best stekt!
Pølsebrød
Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett lunken væske. Hell den lunkne deigvesken over gjæren og rør om så gjæren løser seg opp. Tilsett salt og sukker. Tilsett 3/4 av melet. Arbeid deigen kraftig i bollen. Sette til så mye av melet som er igjen til at deigen blir seig og blank og slipper bollen. Sett deigen til heving under klede på et lunt sted i 30 - 40 min. Del deigen i to like store emner.
Form hvert emne ut til ei pølse. Del hver pølse i 6 deler. Rulles til glatte avlange rundstykker. Legg bollene enkeltvis i sesamfrø og trykk til. Legg de på ei plate og la de etterheve ved romtemperatur i 10 min.
Klem rundstykkene litt sammen og la de etterheve i 30 min. Stek i ca 7 min ved 250 grader. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gilde
(Intern: 24614)
Kategori:
Fingermat/tapas
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-12-30
Oppdatert dato:2007-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift