Fotograf:
Melk.no
Skogsbærparfait inneholder
264 Kalorier,
21 g Karbo,
2 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Skogsbærparfait har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skogsbærparfait er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5218 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skogsbærparfait!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 263.87 | 752.03 | Kcal |
Protein | 2.40 | 6.84 | gram |
Karbohydrat | 20.81 | 59.31 | gram |
Kostfiber | 1.32 | 3.76 | gram |
Fett | 18.71 | 53.32 | gram |
Mettet fett | 10.91 | 31.09 | gram |
Salt | 0.05 | 0.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.16 | Kr 20.41 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 140 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,54 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp vann og sukker og la det stå og småkoke i noen minutter til sukkerlaken har kokt litt inn. Hell laken i en hurtigmikser eller foodprosessor og tilsett halvtinte skogsbær. Kjør til det har blitt en jevn og glatt masse.
Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Kremfløte vispes luftig, men ikke helt stiv i en annen bolle og vendes forsiktig inn i eggedosisen.
Til slutt røres bærene inn i blandingen. Ha parfaitblandingen over i porsjonsformer (f.eks store muffinsformer) eller en stor form som rommer hele parfaitblandingen. Dekk med plast og frys isen i noen timer til den er dypfryst. Fordi kremfløten er vispet til krem skal ikke denne røres i slik iskrem skal ved innfrysing.
Sett parfaiten i kjøleskap i noen minutter (fra 10–20 minutter alt etter størrelsen) før servering, slik at den få den rette smak og konsistens.
Parfait er en type fløteis som lages av stivpisket fløte, eggeplommer og sukkerlake. Konsistensen blir luftig og lekker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 27940)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-12-08
Oppdatert dato:2010-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift