Skalldyrstuing inneholder
105 Kalorier,
2 g Karbo,
13 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Skalldyrstuing har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skalldyrstuing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3946 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skalldyrstuing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 105.39 | 349.89 | Kcal |
Protein | 12.78 | 42.43 | gram |
Karbohydrat | 2.18 | 7.24 | gram |
Kostfiber | 0.14 | 0.46 | gram |
Fett | 5.03 | 16.70 | gram |
Mettet fett | 2.18 | 7.24 | gram |
Salt | 1.07 | 3.54 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.05 | Kr 30.05 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 328 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,27 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Velg en skalldyrsort, reker og blåskjell kan eventuelt blandes. Ta da halvparten av hver.
Tin dypfryste reker, rens dem. Del eventuelt store reker. Kok gjerne skallet sammen med dillstilker i litt vann i ca 10 min. Sil kraften og bruk den i stuingen.
Hell kraften av blåskjellene, ta vare på den. Skjær eventuelt krepsehaler eller krabbekjøtt i mindre biter.
Visp ut melet i kald væske (vann, kraft eller fløte) i et kokekar. Tilsett resten av væsken, eventuelt buljongterning, fløte og fett. Kok opp under omrøring og la sausen koke på svak varme i 3-4 minutter. Smak eventuelt til med salt, litt nymalt pepper og friskpresset sitron. Legg i skalldyr og hakket dill. La det hele bli varmt, men ikke koke, da blir skalldyrene seige.
Server stuingen som fyll i omelett, krustader vol-au-vent eller paiskall eller på ristet brød som varmt smørbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7825)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift