Sjokoladefondant med marinerte kirsebær



Sjokoladefondant med marinerte kirsebær oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Sjokoladefondant er en himmelsk munnfull med varm flytende sjokolade og er en perfekt avslutning på et herlig måltid. Steker du sjokoladefondanten i høye stettglass ser det flott ut ved servering.

Oppskriften inneholder 336 Kalorier, 26 g Karbo, 5 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladefondant med marinerte kirsebær er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4692 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2dlkirsebær frosne eller hermetiske
1dlsøt likør f eks kirsch
85grsmør
100grmørk sjokolade, 70% kakao
2stkegg
1stkeggeplomme
50grsukker
50grhvetemel
4sscrème fraîche orginal, 35 %




Næringsdeklarasjon for Sjokoladefondant med marinerte kirsebær!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier336.27509.35Kcal
Protein5.398.16gram
Karbohydrat25.8439.14gram
Kostfiber1.442.18gram
Fett23.1435.05gram
Mettet fett13.4520.37gram
Alkohol0.03 %
Salt0.240.37gram
Pris på oppskriftenKr 6.30Kr 9.54Kroner
Hele oppskriften veier606 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo30,73 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kirsebærene gis et raskt oppkok i likøren og trekkes av varmen. La bærene ligge i likøren å trekke i noen timer før servering.
Smelt smør og sjokolade i mikro eller over vannbad .
Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen smelter av dampen fra det kokende vannet.
Pisk egg, eggeplomme og sukker til eggedosis.
Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og siktet hvetemel under forsiktig omrøring. Sjokolademassen helles over i 4 små glass som tåler høy varme eller amerikanske muffinsformer. Stekes ved 180 ºC i ca. 13 – 15 minutter, til sjokolademassen er stivnet på sidene, men flytende inni.
Server fondanten varm med marinertekirsebær og crème fraîche. Husk! Her er det gjestene som skal vente på desserten.

Tips:
Sjokolade fondanten kan gjøres i stand dagen i forveien eller noen timer før. Dekk til glassene med plastfilm og la de stå kaldt. Sett glassene i romtemperatur i ca. en halv time før de settes inn i stekeovnen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30563)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-08
Oppdatert dato:2013-08-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladepai med nøtter.Sjokoladepai med nøtter.
Denne retten har 430,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladeterte 3.Sjokoladeterte 3.
Denne retten har 407,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademousse 4.Sjokolademousse 4.
Denne retten har 334,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefondant med blåbærsorbet.Sjokoladefondant med blåbærsorbet.
Denne retten har 355,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefondant med marinerte kirsebær.Sjokoladefondant med marinerte kirsebær.
Denne retten har 336,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademousse fra Valencia.Sjokolademousse fra Valencia.
Denne retten har 339,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktsalat i sjokoladeskåler.Fruktsalat i sjokoladeskåler.
Denne retten har 184,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokolademousse 2.Sjokolademousse 2.
Denne retten har 340,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladeterte med iskrem og granateple.Sjokoladeterte med iskrem og granateple.
Denne retten har 325,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladedessert i fire lag.Sjokoladedessert i fire lag.
Denne retten har 409,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit sjokolade- og limeparfait.Hvit sjokolade- og limeparfait.
Denne retten har 267,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefondant 2.Sjokoladefondant 2.
Denne retten har 377,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flytende sjokolade og appelsinpudding.Flytende sjokolade og appelsinpudding.
Denne retten har 285,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamell- og sjokoladepai.Karamell- og sjokoladepai.
Denne retten har 439,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dronningens sjokoladefondant.Dronningens sjokoladefondant.
Denne retten har 434,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.