Fotograf:
Melk.no
Sjokoladefondant er en himmelsk munnfull med varm flytende sjokolade og er en perfekt avslutning på et herlig måltid. Steker du sjokoladefondanten i høye stettglass ser det flott ut ved servering. Oppskriften inneholder
336 Kalorier,
26 g Karbo,
5 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladefondant med marinerte kirsebær er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4692 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sjokoladefondant med marinerte kirsebær!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 336.27 | 509.35 | Kcal |
Protein | 5.39 | 8.16 | gram |
Karbohydrat | 25.84 | 39.14 | gram |
Kostfiber | 1.44 | 2.18 | gram |
Fett | 23.14 | 35.05 | gram |
Mettet fett | 13.45 | 20.37 | gram |
Alkohol | 0.03 % | | | |
Salt | 0.24 | 0.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.30 | Kr 9.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 606 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,73 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kirsebærene gis et raskt oppkok i likøren og trekkes av varmen. La bærene ligge i likøren å trekke i noen timer før servering.
Smelt smør og sjokolade i mikro eller over vannbad .
Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen smelter av dampen fra det kokende vannet.
Pisk egg, eggeplomme og sukker til eggedosis.
Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og siktet hvetemel under forsiktig omrøring.
Sjokolademassen helles over i 4 små glass som tåler høy varme eller amerikanske muffinsformer.
Stekes ved 180 ºC i ca. 13 – 15 minutter, til sjokolademassen er stivnet på sidene, men flytende inni.
Server fondanten varm med marinertekirsebær og crème fraîche.
Husk! Her er det gjestene som skal vente på desserten.
Tips:
Sjokolade fondanten kan gjøres i stand dagen i forveien eller noen timer før. Dekk til glassene med plastfilm og la de stå kaldt. Sett glassene i romtemperatur i ca. en halv time før de settes inn i stekeovnen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30563)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-08
Oppdatert dato:2013-08-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift