Fotograf:Mari Svenningsen Reinsdyrstek er nærmest ferdigkrydret fra naturens side med en deilig viltsmak. Den gamle klassiske steken har vi piffet opp, og serverer den med ovnsbakt rødkål og en fløyelsmyk persillerotpuré.
1. Gni inn reinsdyrstek med salt og pepper.
2. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
3. Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett langpannen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser ca. 55 °C har steken en rosa snittflate og er medium stekt. Ved ca. 75 °C er den gjennomstekt, dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.
4. Splitt vaniljestang og skrap ut vaniljefrø. Ha rødkål, eple, bringebær, fiken, vaniljestang og -frø i en ildfast form. Hell på rødvin og eddik. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i stekeovn i ca. 1 ½ time. Smak til med salt og sukker.
Er det mye væske igjen i formen, hell den over i en liten kjele, kok inn og ha den tilbake sammen med rødkålen.
5. Skrell pastinakk og kutt i mindre biter. Kok pastinakkbiter møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet, sett kjelen tilbake på plata og damp pastinakken litt. Se til at det ikke svir seg.
6. Mos pastinakken ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og melk. Kjør maskinen til du har en jevn puré og smak til med salt og kvernet pepper.
Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og server med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 31784)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Norge Innlagt dato:2015-12-27
Oppdatert dato:2015-12-27