Fotograf:Matprat.no Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne ute i naturen her til lands. Bladene minner om hvitløk, og urten egner seg derfor godt til bruk i aïoli. Ramsløkaïoli passer ypperlig til grillet kjøtt eller ferskt brød.
Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter.
Kjør ramsløk sammen med olje i en blender eller med stavmikser til en jevn masse.
Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 31487)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør grillmat Innlagt dato:2016-06-11
Oppdatert dato:2016-06-11