Pizza med asparges og artisjokker inneholder
119 Kalorier,
10 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Pizza med asparges og artisjokker har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pizza med asparges og artisjokker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6696 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pizza med asparges og artisjokker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 119.31 | 533.85 | Kcal |
Protein | 6.99 | 31.28 | gram |
Karbohydrat | 9.80 | 43.85 | gram |
Kostfiber | 2.72 | 12.17 | gram |
Fett | 5.19 | 23.22 | gram |
Mettet fett | 2.83 | 12.66 | gram |
Salt | 0.56 | 2.49 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.78 | Kr 48.24 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 895 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,85 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Sett en bolle isvann ved siden av. Kutt av stilkene på artisjokkene i kant med bunnen. Legg de halve artisjokkene i det kokende vannet og kok opp. Mørkok dem i ca 10 minutter. Stikk i dem med en knivspiss for å kjenne om de er ferdige. Løft artisjokkene opp av kasserollen og legg dem rett over i isvannet. Slå av vannet og tørk dem på husholdningspapir. Bruk alternativt 8-10 hermetiske artisjokkhjerter uten laken.
Sett frem en ny bolle isvann. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Forvell aspargesen i 6-8 sekunder. Legg den så rett over i isvannet. Slå av vannet og tørk den på husholdningspapir.
Til løken: hell olivenolje i en liten stekepanne til bunnen er dekket. Varm opp ved middels varme. Ha i løken. Surr den 8-10 minutter, til den er mør. Ta pannen av platen og sett til side. Tilbered karamelisert hvitløk, og sett til side.
Forvarm stekeovnen til 225 C.
Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 23 cm i diameter. La den være ca 1 cm tykk i kanten. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg leiven midt på. Vær lett på hånden!
Fordel asparges, artisjokkhjerter, løk og hvitløk på pizzadeigen. Strø basilikum over det hele. Legg osteskivene oppå grønnsakene. Krydre etter smak med salt og pepper.
Stek pizzaen på nederste rille i ca. 15 minutter til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Dryss parmesanost og persille over. Server straks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6087)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pizza
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-16
Oppdatert dato:2002-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.