Pizza fra Elsa inneholder
166 Kalorier,
13 g Karbo,
8 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Pizza fra Elsa har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pizza fra Elsa er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3786 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pizza fra Elsa!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 165.70 | 1 246.31 | Kcal |
Protein | 8.41 | 63.26 | gram |
Karbohydrat | 12.67 | 95.30 | gram |
Kostfiber | 1.72 | 12.94 | gram |
Fett | 8.66 | 65.14 | gram |
Mettet fett | 3.55 | 26.70 | gram |
Salt | 1.39 | 10.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.43 | Kr 48.36 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 504 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha nesten alt melet i en bolle (resten trenger du til kjevlingen). Bland gjæren med det lunkne vannet (bruker du tørrgjær, ha gjæren rett oppi melet). Hell det lunkne vannet og oljen over melet og kna til deigen er seig, men ikke klissete. Er den klissete, strø over litt mer mel. Kna i et kvarters tid (det er tida fra du begynner å kna til du slutter som teller, så du kan godt ta deg en fem minutters pause underveis).
La deigen stå og heve seg i én time på et lunt sted, før du kjevler den ut (bruker du kortere tid på knaing og heving, kan du risikere at deigen blir lite elastisk og vanskelig å kjevle ut).
Sausen
Hell de hakkede tomatene opp i en metallsikt, sånn at de renner av seg. Knus hvitløk med bladet på en kniv og finhakk. Mos ansjosene med en gaffel. Bland tomat, tomatpuré, hvitløk og urter. Smak deg fram.
Selve Pizza’en
Dette er min favorittpizza. Det er om å gjøre at deigen er så tynn som mulig, og det skal ikke være mye fyll på hver pizza.
Fyll
Strø mel på steikebrett et og kjevle ut deigen så de blir så tynne som mulig. Fordel et tynt lag pizzasaus på bunnen Skjær skinke i tynne skiver og løk i tynne ringer og fordel det. Strø over med revet ost Del ansjosen i to og legg oppå. Krydre med oregano.
Stek pizza på nest nederste rille i steikeovnen ved 300 grader i sju minutter. Den sterke varmen gjør at pizzaen blir sprø og fin, men du må følge nøye med så den ikke blir brent ... og så du ikke blir det heller.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16499)
Kategori:
Pizza
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-26
Oppdatert dato:2003-11-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift