Okserull



Okserull oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Her i landet har vi gamle tradisjoner for okserull, men på grunn av mindre storfebesetninger i nord er den ikke like vanlig som lammerull.

Oppskriften inneholder 307 Kalorier, 1 g Karbo, 17 g Protein og 26 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Okserull er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6602 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1stkSlagside/rulleskinnIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
800groksekjøtt
200grspekk
1,5tssalt
1tssukker
1tspepper
1tsingefær
1sshakket løk
2tsgelantinpulver




Næringsdeklarasjon for Okserull!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier307.433 195.73Kcal
Protein16.81174.74gram
Karbohydrat0.838.63gram
Kostfiber0.131.35gram
Fett26.29273.28gram
Mettet fett3.5536.90gram
Salt1.1011.48gram
Pris på oppskriftenKr 12.29Kr 127.75Kroner
Hele oppskriften veier1 040 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,07 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke strimler. Legg kjøtt og spekk lagvis så rulleskinnet dekker akkurat rundt. Dryss krydder, løk og gelatin/bindesvor mellom lagene.
Fest sammen rulleskinnet to-tre steder med nåler, bruk stoppenål, og sterk tråd og sy rullen sammen. Begynn på midten og sy mot begge ender. Surr rullen med bomullstråd så den holder fasongen.
Legg rullen i en plastpose og la den trekke 1 døgn i kjøleskap.
Pakk rullen i et rulleklede (f.eks. et glasshåndkle) og surr rundt med bomullstråd. Legg den innpakkede rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke ved ca. 80° C i omtrent 1 1/2 time (trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen). La den ferdige rullen hvile i 10-15 minutter.
Legg rullen til press. Hvis du ikke har syltepresse, kan du for eksempel legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. noen murstein eller en kjele med vann (ca. 6 kg).
Rullen kan oppbevares i svak saltlake i kjøleskapet (10 dager). Skal rullen fryses, bør den fryses rå.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967580)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-12-03
Oppdatert dato:2021-12-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt tunge.Kokt tunge.
Denne retten har 177,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Okserull 2.Okserull 2.
Denne retten har 264,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksetunge.Oksetunge.
Denne retten har 42,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Okserull.Okserull.
Denne retten har 307,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.