Medaljonger med oliventapenade, saltbakte poteter og eplesky inneholder
114 Kalorier,
7 g Karbo,
6 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Medaljonger med oliventapenade, saltbakte poteter og eplesky har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Medaljonger med oliventapenade, saltbakte poteter og eplesky er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3356 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Medaljonger med oliventapenade. saltbakte poteter og eplesky!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.62 | 667.80 | Kcal |
Protein | 6.14 | 36.09 | gram |
Karbohydrat | 7.27 | 42.73 | gram |
Kostfiber | 1.01 | 5.94 | gram |
Fett | 6.44 | 37.85 | gram |
Mettet fett | 1.91 | 11.23 | gram |
Salt | 0.98 | 5.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.39 | Kr 31.68 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 351 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,59 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Medaljonger
Knus og hakk hvitløket fint.
Skyll og hakk salvie/persille. Bløt brødet i væsken (melk, vann eller pilsnerøl). Rør alle ingrediensene i farsen og tilsett egg. Krydre med salt og pepper. Form farsen til 4-6 Medaljonger (form som en bolle og trykk den litt). Rull bacon omkring, settes fast evt. med en tannstikker. Brun Medaljonger på begge sider på en panne med olje. Skru ned for varmen og stek Medaljonger ferdig 6-8 minutter på hver side på pannen eller i ovn ved 200°.
Saltbakte poteter
Skru ovnen på 200°. Vask potetene grundig og vend dem i olivenolje. Fyll et ovnfast fat halvt med salt og sett potetene ned i saltet. Bak dem i den forvarmede ovn i ca. 40 minutter, eller til de er møre, lett gyldne og lett sammenfallne.
Oliventapanade
Vask sitronen grundig. Skjær sitronskrellen i tynne strimler med et juliennejern. Press sitronsaften ut. Ha de sorte oliven i en blender eller foodprocessor med olivenolje, sitronsaft, chili etter smak og kapers. Blend det hele til en jevn konsistens. Juster evt. smak og konsistens med olivenolje og sitronsaft. Bland sitronstrimlene i.
Eplesky
Til sausen tørkes pannen, hvor medaillonene blev stekt, av med et stykke tørkepapir. Ha sennep, hakket løk og en smule smør på pannen og rist det litt. Ha epleeddikn på og kok inn til halvdelen. Tilsett resten av væsken og kok inn til det halve. Smak til med salt, pepper, sukker – evt. mere eddik – tilsett epletern og ha kald smør i etter behag.
Pynt Medaljonger med tapanade og server poteter drysset med persille og eplesky til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 25824)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-05-23
Oppdatert dato:2009-05-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift