Krokan-iskrem



Krokan-iskrem inneholder 215 Kalorier, 25 g Karbo, 5 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Krokan-iskrem har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Krokan-iskrem er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 16891 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner

Krokan:

2sssmør
75grmandler, skåldet hakkede
2tsbitre mandler, finhakket
140grsukker

Eggekrem:

10dlmelk
1stang(stenger)vaniljestang, splittet
10stkeggeplommer
250grmelis
1dlkremfløte




Næringsdeklarasjon for Krokan-iskrem!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier214.93382.98Kcal
Protein4.618.21gram
Karbohydrat24.8644.30gram
Kostfiber0.420.75gram
Fett10.6919.05gram
Mettet fett4.427.88gram
Salt0.100.18gram
Pris på oppskriftenKr 3.06Kr 5.45Kroner
Hele oppskriften veier1 782 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo46,26 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Lag krokan først. Legg bakepapir på stekeplaten. Ha smør, mandler og sukker i en stekepanne. Varm opp ved middels varme, rør hele tiden, og pass på at den ikke blir brent. La krokanen bli gyllenbrun, og hell den ut over bakepapiret. La krokanen avkjøles helt. Ha krokanen i en plastpose og knus den med et kjevle.

Lag så eggekremen. Kok opp melk sammen med vaniljestangen. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis i en bolle. Tilsett melken mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm den forsiktig mens du rører. Ta kjelen av platen så fort eggekremen tykner. Hvis eggekremen nærmer seg kokepunktet, kan den skille seg.

Avkjøl eggekremen. Rør av og til så det ikke danner seg snerk.

Pisk fløten tykk og tilsett i den kalde eggekremen. Ha det i en iskremmaskin og la den gå til iskremen er på frysepunktet. Tilsett krokan og la iskremen fryse helt. Eller frys iskremen i fryser, og rør rundt et par ganger under innfrysingen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8642)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hylleblomstgranité.Hylleblomstgranité.
Denne retten har 74,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.