Krokan-iskrem inneholder
215 Kalorier,
25 g Karbo,
5 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Krokan-iskrem har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Krokan-iskrem er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
16891 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Krokan-iskrem!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 214.93 | 382.98 | Kcal |
Protein | 4.61 | 8.21 | gram |
Karbohydrat | 24.86 | 44.30 | gram |
Kostfiber | 0.42 | 0.75 | gram |
Fett | 10.69 | 19.05 | gram |
Mettet fett | 4.42 | 7.88 | gram |
Salt | 0.10 | 0.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.06 | Kr 5.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 782 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,26 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag krokan først. Legg bakepapir på stekeplaten. Ha smør, mandler og sukker i en stekepanne. Varm opp ved middels varme, rør hele tiden, og pass på at den ikke blir brent. La krokanen bli gyllenbrun, og hell den ut over bakepapiret. La krokanen avkjøles helt. Ha krokanen i en plastpose og knus den med et kjevle.
Lag så eggekremen. Kok opp melk sammen med vaniljestangen. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis i en bolle. Tilsett melken mens du pisker. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm den forsiktig mens du rører. Ta kjelen av platen så fort eggekremen tykner. Hvis eggekremen nærmer seg kokepunktet, kan den skille seg.
Avkjøl eggekremen. Rør av og til så det ikke danner seg snerk.
Pisk fløten tykk og tilsett i den kalde eggekremen. Ha det i en iskremmaskin og la den gå til iskremen er på frysepunktet. Tilsett krokan og la iskremen fryse helt. Eller frys iskremen i fryser, og rør rundt et par ganger under innfrysingen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8642)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift