Ingredienser
Cirka 5 øvre margbein i låret,
10 nedre margbein i låret,
5 øvre margbein på bogen,
7-8 1 vann,
3 never grovsalt.
Fremgangsmåte:
Bruk en kasserolle som er ca. 30 cm i diameter (gir plass til margbeina). Kok opp det hele og ta så de nedre lårbeina og de øvre bogbeina opp av kasserollen. Snu de øvre lårbeina og la den tykkeste delen av margbeinet få koke i 2-3 minutter lenger.
Deretter kløyves margbeina og serveres varme eller kalde med salt og krydder etter behov. Kokte frosne margbein eller kokte margbein som har stått i saltlake, er også godt. Margbein serveres ved siden av kokt kjøtt, til blodklubb, kokt hjerte eller lettkokt lever.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18363)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-08-01
Oppdatert dato:2004-08-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift