Fotograf:Matprat.no Iskrem med rugbrødsmuler er verdens beste iskrem. Sprø og søt. Den tar litt tid å lage, men er absolutt verdt ventetiden.
Oppskriften inneholder 272 Kalorier, 31 g Karbo, 4 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smelt sukker til karamell, og vend inn rugbrødsmuler. Rør godt rundt slik at sukkeret fordeler seg jevnt på alt brødet.
Ha karamelliserte rugbrødsmuler på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovn på 140°C i ti minutter.
Avkjøl rugbrødsmulene og brekk opp i små biter. Bruk eventuelt kniv.
La smeten bli kald i kjøleskapet før den settes i ismaskinen.
Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene med en teskje og ha frø og stang i en kjele sammen med melken. Kok opp melken sakte og rør hele tiden.
Visp sammen eggeplommer og sukker i en stor bolle. Hell deretter den varme vaniljemelken sakte oppi bollen mens du visper.
Hell blandingen tilbake i kjelen og sett på svak varme. Rør hele tiden med en sleiv, i omtrent fem minutter, til kremen er så tykk at den legger seg som et belegg på baksiden av skjeen. Pass på at blandingen ikke blir for varm og skiller seg.
Ha vaniljeblandingen i en kald bolle og dekk med plastfolie for å forhindre snerk. La den trekke i minst 10 minutter.
Fjern vaniljestangen, og rør inn kremfløte. Kjør blandingen i en ismaskin.
Ha i karamellisert, avkjølt brødsmuler når iskremen er blitt nokså tykk, rett før den er ferdig, men fortsatt litt myk.
Kjør iskremblandingen ferdig. Server iskrem med brødsmuler på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34855)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2019-11-27
Oppdatert dato:2019-11-27