Fotograf:
Per Eide
Denne pastaretten med hjerteskjel og tomater er en lett og frisk rett. Hvis du ikke har hjerteskjell kan du bruke annen tilgjengelig sjømat. Oppskriften inneholder
136 Kalorier,
7 g Karbo,
3 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjerteskjell med pasta og tomater er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4915 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjerteskjell med pasta og tomater!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 135.72 | 330.44 | Kcal |
Protein | 3.27 | 7.96 | gram |
Karbohydrat | 7.16 | 17.43 | gram |
Kostfiber | 1.19 | 2.90 | gram |
Fett | 10.18 | 24.79 | gram |
Mettet fett | 1.58 | 3.85 | gram |
Salt | 0.25 | 0.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.55 | Kr 13.51 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 974 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,1 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Hjerteskjellene legges i rennende kaldt vann i 15 -20 minutter, skrubbes og skylles godt. Surr sjalottløken myk i olivenolje, tilsett hjerteskjellene, legg lokk på og kok til skjellene åpner seg. Legg tomatene 10-15 sekunder i kokende vann og avkjøl deretter raskt i kaldt vann. Flå tomatene, del hver tomat i to og fjern tomatkjernene.
Del tomatkjøttet i båter. Ha tomater og urter i gryten sammen med skjellene. Kok fersk pasta med salt og pepper i ca. 3 minutter, sil av vannet, ha i olivenolje. Kok tørr pasta etter anvisning på pakken. Bland pastaen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper.
Tips
I denne retten kan du også bruke blåskjell.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 873)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Pasta
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift