Hjerteskjell med pasta og tomater



Hjerteskjell med pasta og tomater oppskrift.
Fotograf: Per Eide
Denne pastaretten med hjerteskjel og tomater er en lett og frisk rett. Hvis du ikke har hjerteskjell kan du bruke annen tilgjengelig sjømat.

Oppskriften inneholder 136 Kalorier, 7 g Karbo, 3 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Gluten, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjerteskjell med pasta og tomater er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4915 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1literhjerteskjell
2stksjalottløk i skiver
1feddhvitløk finhakket
3ssolivenolje
4stktomater
2tsfinhakket salvie
3ssbasilikum, finhakket
250grfersk pasta eller vanlig pasta
vann
salt og pepper
6ssolivenolje




Næringsdeklarasjon for Hjerteskjell med pasta og tomater!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier135.72330.44Kcal
Protein3.277.96gram
Karbohydrat7.1617.43gram
Kostfiber1.192.90gram
Fett10.1824.79gram
Mettet fett1.583.85gram
Salt0.250.60gram
Pris på oppskriftenKr 5.55Kr 13.51Kroner
Hele oppskriften veier974 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo21,1 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Hjerteskjellene legges i rennende kaldt vann i 15 -20 minutter, skrubbes og skylles godt. Surr sjalottløken myk i olivenolje, tilsett hjerteskjellene, legg lokk på og kok til skjellene åpner seg. Legg tomatene 10-15 sekunder i kokende vann og avkjøl deretter raskt i kaldt vann. Flå tomatene, del hver tomat i to og fjern tomatkjernene.

Del tomatkjøttet i båter. Ha tomater og urter i gryten sammen med skjellene. Kok fersk pasta med salt og pepper i ca. 3 minutter, sil av vannet, ha i olivenolje. Kok tørr pasta etter anvisning på pakken. Bland pastaen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper.

Tips
I denne retten kan du også bruke blåskjell.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 873)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-07
Oppdatert dato:2013-03-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spaghetti allo scoglio.Spaghetti allo scoglio.
Denne retten har 103,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med hjerteskjell.Pasta med hjerteskjell.
Denne retten har 156,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjerteskjell med pasta og tomater.Hjerteskjell med pasta og tomater.
Denne retten har 135,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.