Fotograf:
Dansukker
Gratinert rabarbra med kardemomme inneholder
203 Kalorier,
24 g Karbo,
3 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Gratinert rabarbra med kardemomme har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gratinert rabarbra med kardemomme er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3861 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gratinert rabarbra med kardemomme!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 202.87 | 545.92 | Kcal |
Protein | 2.77 | 7.45 | gram |
Karbohydrat | 23.75 | 63.91 | gram |
Kostfiber | 1.89 | 5.09 | gram |
Fett | 9.65 | 25.97 | gram |
Mettet fett | 4.11 | 11.06 | gram |
Alkohol | 0.88 % | | | |
Salt | 0.06 | 0.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.91 | Kr 15.90 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 076 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på grill og knappe 250 °C. Skjær rabarbraen i 4 centimeter lange biter. Smelt smøret i en panne og strek bitene på svak varme til de blir myke, men uten at de tar farge. Tilsett deretter sirup, brun farin og mandelspon. Rør rundt og sett til side.
2. Hell vin, eggeplommer, melis og kardemomme i en kasserolle. Visp sausen kraftig på svak varme til den skummer. Rør til slutt inn det romtempererte smøret. Fordel rabarbraen på smurte porsjonstallerkener og dekk med saus.
3. Gratiner en kort stund slik at overflaten får en fin farge. Serveres med en kule vanilieis.
(Retten kan også lages i en stor form)
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dansukker
(Intern: 27071)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-05-16
Oppdatert dato:2010-05-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift