Fødselsdagskringle fra Asker inneholder
332 Kalorier,
40 g Karbo,
9 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Fødselsdagskringle fra Asker har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fødselsdagskringle fra Asker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4985 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fødselsdagskringle fra Asker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 332.36 | 6 598.41 | Kcal |
Protein | 8.61 | 170.94 | gram |
Karbohydrat | 39.90 | 792.14 | gram |
Kostfiber | 3.19 | 63.33 | gram |
Fett | 14.66 | 291.05 | gram |
Mettet fett | 5.77 | 114.55 | gram |
Salt | 0.15 | 3.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.90 | Kr 57.57 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 985 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,02 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smuldre smør og mel. Ha i kardemomme og sukker. Rør ut gjæren i lunken melk. Pisk eggene lett. Bland alt sammen og slå deigen til den blir blank. Heves til dobbel størrelse.
Hakk i mellomtiden mandlene til fyllet. Skill egget. Bland mandlene med melis og eggehviten.
Trill deigen til en lang pølse, trykk den flat. Fordel fyllet utover og rull sammen.
Form til kringle på et bakepapir i langpanna, pass på at skjøten kommer ned. Etterhev.
Før steking pensles kringlen med sammenvispet eggeplomme og fløte. Strø over perlesukker og eventuelt hakkete mandler. Stek kringlen pent gyllen ved 200 C i 25-30 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13403)
Kategori:
Kringle
Land:
Norge
Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-11
Oppdatert dato:2003-05-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift