Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)



Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride) inneholder 73 Kalorier, 6 g Karbo, 5 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride) har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride) er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3979 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stk filetfisk av fast hvit fisk på 150-200 g
0,5stkgulrot i tynne skiver
0,5stksquash i tynne skiver
0,25stkpurre i tynne ringer
3feddhvitløk, finhakket
1stklaurbærblad
1kvist(er)frisk timian
2stang(stenger)fennikelstengler
1literfiskebuljong
1dltørr hvitvin
15stk litefaste poteter
1porsjon(er)aïoli
1ssolivenolje
2stkeggeplommer, lett pisket
hvitløkskrutonger til servering




Næringsdeklarasjon for Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier73.15708.55Kcal
Protein5.1850.17gram
Karbohydrat6.2860.83gram
Kostfiber1.3513.08gram
Fett2.5424.60gram
Mettet fett0.373.58gram
Alkohol0.25 %
Salt0.151.49gram
Pris på oppskriftenKr 4.02Kr 38.94Kroner
Hele oppskriften veier3 875 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo34,34 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Varm olivenolje i en gryte ved jevn varme og stek hvitløk, purre, hvitløk og squash. Legg fiskefiletene over og ha i krydderurtene. Dekk med fiskebuljong og hvitvin. Ha på litt salt. La fisken trekke i ca 15 minutter ved ganske svak varme.

Kok i mellomtiden potetene, skrell dem og hold dem varme. Flytt fisken over i et varmt fat og hold den varm. Sil suppen over i en annen kjele og kok den inn til det halve. Ha ca 2/3 av aïolien i en skål og rør inn én eggeplomme og et par skjeer med suppe. Ha aïoliblandingen i suppen og varm den forsiktig. Det må ikke koke. Fordel fisk og suppe i dype tallerkener og server resten av aïolien, hvitløkskrutonger og poteter som tilbehør.

Bourride er en mye mindre kjent enn bouillabaisse, men ikke mindre velsmakende.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8394)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike
Innlagt dato:2003-04-23
Oppdatert dato:2003-04-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.