Fotograf:
Brodogkorn.no
Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær, og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekemat eller til suppe og gryteretter. Oppskriften inneholder
202 Kalorier,
36 g Karbo,
8 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Evas flatbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8118 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Evas flatbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 202.45 | 6 907.59 | 230.25 | Kcal |
Protein | 7.80 | 266.14 | 8.87 | gram |
Karbohydrat | 35.77 | 1 220.47 | 40.68 | gram |
Kostfiber | 6.30 | 214.96 | 7.17 | gram |
Fett | 1.73 | 59.03 | 1.97 | gram |
Mettet fett | 0.63 | 21.50 | 0.72 | gram |
Salt | 0.22 | 7.58 | 0.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.14 | Kr 38.90 | Kr 1.30 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 412 totalt | 3 412 pr porsj | 114 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 70,67 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
leiver
Kok opp melk og vann. Bland mel, salt og sukker i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett den kokende væsken. Elt godt mens deigen ennå er varm. Tilsett eventuelt mer grovbaksmel til deigen er fast og slipper bollen.
Legg deigen i en plastpose og la den bli kald (minst 4 timer). La den gjerne ligge til neste dag.
Ta den opp på melet bakebord (bruk grovbakst eller grov sammalt mel). Elt deigen. Kjevle den ut til en 2 cm tykk leiv. Stikk ut runde emner med en ring, ca. 10 cm i diameter, og legg dem på melet plate. Dekk med fuktig håndkle.
Kjevle runde deiger, ca. 42 cm i diameter. Bruk godt med byggmel i begynnelse og lite mel mot slutten av kjevlingen. Bruk trinsen på slutten rundt kantene.
Legg leiven med kjevlesiden ned på takken. Bruk middels varme og prøv deg fram. Børst av melet når leiven har ”stivnet”. Dusj gjerne med lunkent vann over leiven, da forklistrer rester av mel seg og leiven blir finere.
Snu leiven og del den i to. Stek ferdig. Avkjøl flatbrødet på rist om det er helt tørt. Legg eventuelt leivene i stekeovnen ved 50°C til de er helt tørre.
Oppbevares tørt og kjølig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 27179)
Tilberedningstid:
Lang tid
Kategori:
Flatbrød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-11-05
Oppdatert dato:2013-11-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift