Fotograf:
Telemark viltslakteri
Ingredienser
1 pakke elgkjøttkaker i kraft
1 pakke rosenkål
Litt bacon
Ringerikspoteter og litt tørket steinsopp
Fløte, salt og pepper og litt revet muskat
Fremgangsmåte:
Bløt opp steinsoppen i litt vann.
Imens du koker Ringerikspotetene med skallet på, åpner du pakken med elgkjøttkaker og varmer dem i en kjele i den ferdige kraften.
Ta ut kjøttkakene og hold dem varme mellom to dype tallerkener imens kraften kokes inn(reduseres ) med fløten.
Jevne sausen med brun Maizena, bruk gjerne litt sukkerkulør for å gi farge. Smaksett med salt, pepper og evt. revet muskat. Legg kjøttkaken tilbake og la småputre med mens du steker den oppbløtte soppen lett.
Varm rosenkålen og sprøstek baconet.
Server kjøttkakene med rykende varme Ringerikspoteter med skallet på, rosenkål overdrysset bacon, og fordel steinsoppen over sausen.
Ringerikspoteter bør alltid serveres med skallet på, næringen sitter rett under skallet, og det smaker deilig. Kraften fra kjøttkakene er så god at du ikke trenger buljong av noe slag.
Tyttebærsyltetøy smaker også godt til denne lettlagede retten.
God appetitt!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Telemark viltslakteri
(Intern: 19788)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-06-21
Oppdatert dato:2005-06-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift