Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp



Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp oppskrift.
Fotograf: Telemark viltslakteri

Ingredienser

1 pakke elgkjøttkaker i kraft
1 pakke rosenkål
Litt bacon
Ringerikspoteter og litt tørket steinsopp
Fløte, salt og pepper og litt revet muskat




Fremgangsmåte:

Bløt opp steinsoppen i litt vann.
Imens du koker Ringerikspotetene med skallet på, åpner du pakken med elgkjøttkaker og varmer dem i en kjele i den ferdige kraften.
Ta ut kjøttkakene og hold dem varme mellom to dype tallerkener imens kraften kokes inn(reduseres ) med fløten.

Jevne sausen med brun Maizena, bruk gjerne litt sukkerkulør for å gi farge. Smaksett med salt, pepper og evt. revet muskat. Legg kjøttkaken tilbake og la småputre med mens du steker den oppbløtte soppen lett.

Varm rosenkålen og sprøstek baconet.
Server kjøttkakene med rykende varme Ringerikspoteter med skallet på, rosenkål overdrysset bacon, og fordel steinsoppen over sausen.

Ringerikspoteter bør alltid serveres med skallet på, næringen sitter rett under skallet, og det smaker deilig. Kraften fra kjøttkakene er så god at du ikke trenger buljong av noe slag.

Tyttebærsyltetøy smaker også godt til denne lettlagede retten.
God appetitt!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Telemark viltslakteri
(Intern: 19788)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-06-21
Oppdatert dato:2005-06-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 66,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.