Elgbiff med stekte rotgrønnsaker, smørbakt fjellmandel og kremet eplecidersaus inneholder
90 Kalorier,
6 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Elgbiff med stekte rotgrønnsaker, smørbakt fjellmandel og kremet eplecidersaus har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri, Sennep, Spor-av-gjær, Spor-av-sulfitt, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elgbiff med stekte rotgrønnsaker, smørbakt fjellmandel og kremet eplecidersaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7028 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elgbiff med stekte rotgrønnsaker. smørbakt fjellmandel og kremet eplecidersaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 89.92 | 891.80 | Kcal |
Protein | 5.55 | 55.04 | gram |
Karbohydrat | 6.21 | 61.59 | gram |
Kostfiber | 0.88 | 8.73 | gram |
Fett | 4.04 | 40.07 | gram |
Mettet fett | 2.41 | 23.90 | gram |
Alkohol | 0.68 % | | | |
Salt | 0.19 | 1.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.73 | Kr 106.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 967 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,62 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kutt kålrot, gulrot og sellerirot i staver (5 cm lange og 1/2 cm brede), rødløken deles i båter. Kok opp lettsaltet vann, kålrot, gulrot og sellerirot forvelles: kokes i 3 min, hell av vannet og hell kaldt vann over grønnsakene til de blir kalde.
Sett ovnen på 180 °C. Mandelpotene has i en ildfast form med smøret, dryss over 2 klyper med fingersalt. Stekes midt i ovnen i 30 min. Sjalottløk og kantareller finkuttes, freses i en kjele med smør til løken er blank (ikke brun). Ha i dijonsennep, buljongterning og eplecider, kok i 10 min. Skrell eplet og ta ut kjernehuset, finkutt eplet.
Tilsett
matfløte, eplebiter og peppermiks, kok opp. Rør inn Maisenna lys jevner til sausen har riktig sauskonsistens.
Ha 2 ss olivenolje i en varm stekepanne, stek biffene ca 3 min på hver side, og la dem så hvile på svak varme et par minutter. Samtidig has 2 ss smør i en stekepanne eller wok, de avkjølte grønnsakene og rødløken stekes til de er gjennomvarme. Strø over litt salt og pepper mot slutten av stekingen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 28317)
Tilberedningstid:
50 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-03-27
Oppdatert dato:2011-03-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift