Eggelikør 2



Eggelikør 2 oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Det er litt gøy å lage sin egen eggelikør. Fyll den gjerne på fine flasker og gi bort i vertinnegave, til jul eller andre anledninger.

Oppskriften inneholder 263 Kalorier, 24 g Karbo, 2 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Eggelikør 2 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 4 lesere
Lesere: 14727 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
0,5literhelmelk
300grsukker
5stkeggeplommer
1ssvaniljesukker
0,5litersprit 60%




Næringsdeklarasjon for Eggelikør 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier263.093 680.63Kcal
Protein2.2431.34gram
Karbohydrat23.65330.86gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett3.0843.09gram
Mettet fett1.3118.33gram
Alkohol18.83 %
Salt0.050.66gram
Pris på oppskriftenKr 22.76Kr 318.41Kroner
Hele oppskriften veier1 399 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo35,95 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kok opp melk og sukker i en kjele til kokepunktet.
Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker i en bolle for seg selv.
Avkjøl melken.
Spe litt og litt melk over i eggeplommene mens du pisker godt. Sil alt tilbake i kjelen.
Varm det opp på nytt over svak varme mens du rører hele tiden til det tykner.
Avkjøl kjelen i isvann i vasken. Rør av og til for å unngå snerk.
Bland i sprit, rør godt og oppbevar kaldt, helst i rene, luftetete flasker.



Eggelikøren er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.

Serveringstips
Hell eggelikør over iskrem eller bland den inn i hjemmelaget isparfait.
Hell eggelikør over lune multer eller andre bær. Likøren kan også blandes med pisket krem så den blir mildere.
Bruk eggelikør som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt. Eller unn deg et glass eggelikør til kaffen og småkakene.

Kaffelikør Bland eggelikøren med 2-3 dl sterk kaffe eller espresso.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 17450)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Likør
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-04-16
Oppdatert dato:2022-02-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelaget eggelikør.Hjemmelaget eggelikør.
Denne retten har 268,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggelikør.Eggelikør.
Denne retten har 226,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggelikør fra vestfold.Eggelikør fra vestfold.
Denne retten har 308,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggelikør 2.Eggelikør 2.
Denne retten har 263,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.