Fotograf:Kylling.no Det er litt gøy å lage sin egen eggelikør. Fyll den gjerne på fine flasker og gi bort i vertinnegave, til jul eller andre anledninger.
Kok opp melk og sukker i en kjele til kokepunktet.
Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker i en bolle for seg selv.
Avkjøl melken.
Spe litt og litt melk over i eggeplommene mens du pisker godt. Sil alt tilbake i kjelen.
Varm det opp på nytt over svak varme mens du rører hele tiden til det tykner.
Avkjøl kjelen i isvann i vasken. Rør av og til for å unngå snerk.
Bland i sprit, rør godt og oppbevar kaldt, helst i rene, luftetete flasker.
Eggelikøren er holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.
Serveringstips
Hell eggelikør over iskrem eller bland den inn i hjemmelaget isparfait.
Hell eggelikør over lune multer eller andre bær. Likøren kan også blandes med pisket krem så den blir mildere.
Bruk eggelikør som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt. Eller unn deg et glass eggelikør til kaffen og småkakene.
Kaffelikør
Bland eggelikøren med 2-3 dl sterk kaffe eller espresso.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 17450)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Likør Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2014-04-16
Oppdatert dato:2022-02-28