Bløtkake til 17.mai med marengsstaver



Bløtkake til 17.mai med marengsstaver oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Hva med en lekker 17. mai-kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen? Lag sukkerbrød, vaniljekrem og marengssteger ferdig på forhånd, så kan du senke skuldrene og bare kose deg med pyntingen på selve festdagen.

Oppskriften inneholder 210 Kalorier, 24 g Karbo, 4 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bløtkake til 17.mai med marengsstaver er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1253 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Marengsstaver

3stkromtemperert eggehvite
0,25tssalt
225grsukker
1tssitronsaft

Vaniljekrem

4stkeggeplommer
3dlmelk
0,5dlsukker
0,5stkvaniljestang, frøene
1ssmaisenna
3plate(r)gelatinplater

Sukkerbrød

6stkegg
180grsukker
180grHvetemel
1tsBakepulver

Fyll

6dlkremfløte
1ssmelis
1dlmelk eller eplejuice til dynking
4ssbringebærsyltetøy
25grgrovhakkede Valnøtter

Pynt

1kurv(er)jordbær
1kurv(er)blåbær
1ssmelis




Kalorier og næringsinnhold i Bløtkake til 17.mai med marengsstaver med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier209.876 140.46383.78Kcal
Protein4.37127.867.99gram
Karbohydrat24.11705.4244.09gram
Kostfiber1.1333.062.07gram
Fett10.41304.5819.04gram
Mettet fett5.48160.3410.02gram
Salt0.216.100.38gram
Pris på oppskriftenKr 5.24Kr 153.31Kr 9.58.-
Hele oppskriften veier2 926 totalt2 926 pr porsj183 pr stk gram
Energiprosent fra karbo45,95 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 porsjoner

Lag marengsstenger til pynt først. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Ha i sitronsaft. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir marengsen kornete.
Ha marengsen i en sprøytepose med rund tip (størrelse 10 mm) og sprøyt ut små staver, ca. 10 cm, på bakepapirkledde stekebrett. Sprøyt gjerne ut noen få små topper også, som kan være til pynt oppå kaken. Sett marengsen i stekeovn til tørking på 60-70 °C i ca. 2 timer.
Marengsen kan lages i god tid i forveien. Oppbevar den tørt, gjerne i en tett boks.
Ha melk, eggeplommer, sukker og maisstivelse til vaniljekrem i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Sikt mel og bakepulver over i bollen med eggedosis.

Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.

Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn. Sett formen på nederste rille i ovnen på 160 °C og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.

La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet. Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang. Pisk kremfløte stiv sammen med melis.


Skjær et lite snitt vertikalt på sukkerbrødet. Når kakebunnen fylles og lagene legges oppå hverandre vil snittet være til hjelp for å få en jevn kake.

Del sukkerbrødet i tre lag.

Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk. Ha vaniljekrem på bunnen, og bre den utover i et jevnt lag med en kakepalett. Legg på en ny sukkerbrødbunn, dynk med litt melk og smør utover bringebærsyltetøy. Ha på litt pisket krem og valnøtter. Bre kremen utover i et jevnt lag og legg på det siste sukkerbrødlaget.
Varier gjerne fyllet med frukter og smaker du er glad i.

Smør resten av den piskede kremen i et jevnt lag rundt hele kaken med en ren kakepalett. Ha godt med krem foran palettkniven når du gjør dette, så unngår du smuler fra kakebunnen i kremen.
Skal du servere kaken i anledning 17.mai eller andre festdager, fyll og dekk den med krem dagen før den skal serveres. Da sparer du tid og kan konsentrere deg om pyntingen på den store dagen.

Kaken er klar til pynting. Plasser marengsstengene rundt kaken. Pynt toppen av kaken med jordbær og blåbær. Skjær gjerne jordbær i ulike deler. Kaken blir mer dekorativ om du beholder noen jordbær hele, noen halve, noen i skiver og noen i båter. Legg på marengstopper og pynt gjerne med et dekorativt silkebånd rundt kaken. Sikt melis over de friske bærene rett før servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36361)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2022-04-17
Oppdatert dato:2022-04-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Norsk bløtkake.Norsk bløtkake.
Denne retten har 198,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn.Sitronmousse med hvit sjokolade på mandelbunn.
Denne retten har 288,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med jordbærkrem.Bløtkake med jordbærkrem.
Denne retten har 280,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Passionkake.Passionkake.
Denne retten har 233,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vektens kake 24. september - 23. oktober.Vektens kake 24. september - 23. oktober.
Denne retten har 352,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spøkelser til halloween.Spøkelser til halloween.
Denne retten har 322,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mini bløtkake med lemoncurd og friske bær.Mini bløtkake med lemoncurd og friske bær.
Denne retten har 234,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfirmantens festkake.Konfirmantens festkake.
Denne retten har 303,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kvæfjordkake 3.Kvæfjordkake 3.
Denne retten har 259,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tvillingenes kake 22. mai - 21. juni.Tvillingenes kake 22. mai - 21. juni.
Denne retten har 367,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake til fest.Bløtkake til fest.
Denne retten har 283,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskespeilegg.Påskespeilegg.
Denne retten har 192,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake 4.Marsipankake 4.
Denne retten har 336,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stenbukkens kake, 22. desember - 20. januar.Stenbukkens kake, 22. desember - 20. januar.
Denne retten har 289,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også 17. mai bløtkake i langpanne.17. mai bløtkake i langpanne.
Denne retten har 238,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.