Stuet reinsdyrtunge i butterdeig inneholder
243 Kalorier,
13 g Karbo,
8 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6774 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stuet reinsdyrtunge i butterdeig!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 243.17 | 749.63 | Kcal |
Protein | 7.64 | 23.55 | gram |
Karbohydrat | 12.97 | 39.98 | gram |
Kostfiber | 1.20 | 3.70 | gram |
Fett | 17.53 | 54.04 | gram |
Mettet fett | 6.39 | 19.70 | gram |
Alkohol | 0.08 % | | | |
Salt | 1.30 | 4.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.98 | Kr 40.01 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 850 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,33 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg tungene i en kjele og hell på vann til det står over tungene. Salt. Kok opp og skum av. Legg i pepperkorn. Kok under lokk til skinnet på tungen løsner, ca 1 time.
Fjern skinnet og skjær tungen i ganske små terninger.
Smelt matfett og rør inn hvetemel til stuingen. Spe med melken og krydre med salt og pepper. Legg i tungen. Smak til med sherry. Avkjøl stuingen.
Legg soppen i kaldt vann i ca 1 time. Ta den opp og hakk den fint. Fres soppen lett i litt smør.
Kjevle butterdeigen ut til en plate på ca 35 x 40 cm. Bre stuingen utover og legg på soppen. Rull deigen sammen. Trykk til kanten på deigen med en gaffel. Pensle med vispet egg og stek i ovn på nederste rille ved 200 C i ca 30 minutter eller til rulen har fått gyllen farge.
Legg rullen på en fjøl eller et serveringsfat og server med f.eks. dansk rødkålsalat eller grønnkålsalat. Se egne oppskrifter under kategori: Salater.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10740)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift